Distribution Manager till Procurator Sverige AB

Jönköping
Ansök senast 2019-02-17

Har du gedigen erfarenhet av transportupphandlingar och transportupplägg? Vill du arbeta i ett marknadsledande företag med ca 500 000 sändningar per år med fokus på både pris och kvalitet? Då kanske vi är en ´perfect match´ för varandra.

Vi söker dig som vill axla rollen som Distribution Manager i Procurators Logistik-organisation. Du erbjuds en intressant roll i en dynamisk och utmanande miljö!

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Distribution Manager är du övergripande ansvarig för Procurators distributionsupplägg från vårt centrallager i Jönköping till våra kunder men också för distribution mellan våra lagerenheter och butiker i Skandinavien. Du har också det övergripande ansvaret för transportupphandlingar och frakter och att säkra att distributionen i Skandinavien bedrivs i enlighet med de kontrakt, KPI:er och Standard Operating Procedures (SOP) som upprättat

I praktiken innebär ditt arbete att du internt arbetar nära Warehouse Manager och distribution/reklamation på vårt lager i Jönköping för att bl a följa upp och åtgärda eventuella problem och brister tillsammans med dem. Externt har du nära kontakt med våra transportörer för kontinuerliga driftsmöten. Det som gör rollen hos oss extra attraktiv är att du, förutom ett stort ansvar med en omfattande transportbudget, även får arbeta med stort kvalitetsfokus och nära kundkontakt tillsammans med våra säljare. Din roll kommer att innebära personalansvar för en logistikkoordinator.

Som Distribution Manager rapporterar du till Logistic Director och sitter med i hans ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som har god förhandlingsvana, flerårig erfarenhet av transportupphandlingar och transportupplägg samt goda kunskaper av kontraktsgenomgång. Våra transporter går i huvudsak via land, men det är meriterande om du även om upphandlingskompetens inom sjöfrakt. Att du har goda kunskaper i Excel såväl som företagsekonomi ser vi som självklara. Meriterande är kunskaper i något TA-system (t ex Consignor, Unifaun eller motsvarande), och affärssystem såsom SAP/BW eller Bison/QlicView.

Din yrkesmässiga bakgrund finns sannolikt inom transportbranschen eller så kanske du arbetar på ett konsultbolag som gör fraktupphandlingar. Utbildningsmässigt ser vi helst att du har någon typ av eftergymnasial utbildning eller så har du tillgodogjort dig dina kunskaper genom mångårigt praktiskt arbete.

Vi kommer att uppskatta din kommunikativa och analytiska förmåga, att du har ett affärs- och lösningsorienterat angreppssätt och att du gillar att ha både interna och externa kontakter.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en intressant roll i en spännande tid för Procurator genom en tillsvidareanställning med bra förmåner. Tjänstens placering är i Jönköping där våra båda lager finns (som kommer under vintern 2019/2020 slås ihop till ett gemensamt). Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Är du intresserad?

I denna rekrytering arbetar Procurator med Badenoch & Clark. Registrera din ansökan här nedan, dock senast den 17 februari. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan (annonsen kan komma att stängas tidigare). Observera att vi inte tar emot ansökan via mail. Komplettera gärna ditt CV med ett personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Distribution Manager. Har du frågor gällande tjänsten och processen kontakta gärna rekryteringskonsult Sarah Wallentin på Badenoch & Clark på 0736 - 84 72 03.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Procurator

Procurator har ett brett sortiment av produkter och tjänster från ledande leverantörer och egna varumärken som Worksafe och KBM. Vi förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurang-artiklar. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Kontaktperson

Tina Woltelin

christina.woltelin@papyrus.com

0105172617